10 Nisan 2014 Perşembe

Urla'da sağlık mutluluk ve sevgi dolu bir yaşam için akademik projeler

   Akademi Urla, Urla'nın sosyo-ekonomik yapısının geliştirilmesi, halkın yaşam standardının ve mutluluk düzeyinin artırılması amacı ile, akademisyenlerin ve yerel girişimcilerin önereceği çevre duyarlı projelerin tartışılacağı ve Urla Yerel Yönetiminin desteği ile hayata geçirileceği bir eko-sistemdir.

                                
   Eşsiz güzellikteki sahillere, tarihi değerlere ve verimli tarım arazilerine sahip olan ve sınırları içerisinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü (İYTE) barındıran Urla'nın bir inovasyon, teknoloji, su sporları, sanat, kültür, tarım ve turizm kenti haline getirilmesi ve bu yapılanma ile kentin sosyo-ekonomik kalkınmasına önemli bir ivme kazandırılması mümkündür. Urla toplumu, bünyesindeki üniversite öğrencileri, akademisyenleri ve aydın insanları ile,  böyle bir yapılanmayı arzulayan ve destekleyen, entellektüel düzeyi yüksek bir toplumdur.


                                 

   Akademi Urla Konseyi, akademisyenler, öğrenciler, girişimciler ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenleyerek, Urla halkının yerel yönetimden beklentilerini, Akademi Urla Konseyine önerecekleri projeleri ve bu çerçevede yapabilecekleri katkıları belirleyecektir. Urla'nın gelişimi konusunda önerilecek projeler Akademi Urla Konseyi tarafından değerlendirildikten sonra, sosyal medya aracılığı ile, Urla halkının görüş ve önerilerine sunulacaktır. Urla halkının da uygun göreceği projelerin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılacaktır.

    3 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00'de Urla AKM'de, Akademisyenler Üniversite öğrencileri ve girişimciler ile yapılacak ilk bilgilendirme ve görüş alış verişi toplantısına, Urla'ya gönül veren tüm akademisyenleri ve öğrencileri davet ediyoruz.

2 yorum:

  1. Sayın İlgili,
    10 Mayıs 2014 tarihinde ilkini düzenlediğiniz AKADEMİ URLA toplantısına katıldım.Öncelikle böylesi bir organizasyonu hazırladığınız için sizi kutlarım.
    Toplantının ilk oturumunu izledim. Urlamız için oluşacak projelerin paylaşılması, ortaya konulması Urla için gerçekten çok anlamlı ve çok önemli.
    Sayın Prof. Dr Belgin Hoşsu ilk oturumu kapatmadan, ikinci oturumda öngörülen projelerin paylaşacağını söyleyince ikinci oturuma kalmayı uygun görmedim.
    Samimi olmak gerekirse proje paylaşımı için daha profesyonelce bir yaklaşım beklerdim.
    Şu an TPE tescilli ve Noter onaylı yedi projenin sahibiyim. Bu projelerimden biri dünyada ; diğerleri ise Türkiye’de tek ve ilk olma özelliğine sahip. Hak verirsiniz ki, düşünce hırsızlığının ve emeğe saygısızlığın yoğun yaşandığı ülkemizde herkesin içinde uluorta projemi anlatamam. Proje paylaşılacaksa, bu paylaşım daha profesyonelce olmalı.
    Örneğin, projesini paylaşmak isteyenlere form dağıtılabilir; formlar değerlendirilir, randevu verilerek, belediye içinde ikili görüşmeler programlanabilirdi. Bu çok daha amacına uygun, daha ciddi ve daha profesyonelce olurdu. “Zamansızlık” gerekçesi getirebilirsiniz ya da “yoğunluk”… Eğer “AKADEMİ URLA” nın misyonu ve vizyonu varsa ( ! ) hiçbir mazeret söz konusu olamaz diye düşünüyorum.
    Profesyonelce olduğu ve çalışıldığı sürece, her zaman AKADEMİ URLA’ya, Urlamız için gönülden destek vereceğimi belirtmek isterim.
    Saygılarımla
    Mustafa İNCE

    YanıtlaSil
  2. Bu organizasyonu yeni fark ediyorum. ikinci toplantıyı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil